UA RU EN
Головна > Про комбінат > Складові нашої продукції

Складові нашої продукції

Складові згущеного молока та їх вплив на організм:
 

складові

Функція

Кальцій , вітаміни A , D , E

Зміцнюють зуби , кісткову тканину , покращують зір

Білок

Зміцнює м'язи

Вітамін В12

Потрібен для кровотворююї системи і клітинного обміну речовин

Вітаміни групи В, С , кальцій

Сприяють активізації роботи мозку

Мінерали , цинк , селен , магній , йод

Підсилюють захисні функції організму

 
Правда, користь цього продукту проявляється тільки в тому випадку, якщо згущене молоко зроблено, як і належить, зі свіжого молока, а не різних здешевлюючих сурогатів типу рослинних жирів, барвників типу діоксиду титану та інших малокорисних компонентів.
 
Виготовляють натуральне згущене молоко методом випарювання вологи з молока при температурі не вище 65 ˚С у вакуумі , що дозволяє зберегти всі корисні вітаміни і мінерали, що містяться в сирому молоці. А герметична, непрозора упаковка дозволяє досягти значного терміну зберігання.
 
Саме таким смачним і дуже корисним продуктом є згущене молоко виробництва ПАТ «Первомайський МКК». У його виробництві застосовують тільки натуральне свіже молоко ,не використовують рослинні жири, барвники та інші замінники і сторонні добавки. Це неодноразово підтверджувалося дослідженнями Центру Незалежних Споживчих Експертиз «ТЕСТ» (www.test.org.ua ) - у 2008 , 2009 , 2010 , 2011 і 2012 роках згущене молоко виробництва ПАТ «Первомайський МКК» отримувало оцінку « ВІДМІННО».
 
Насолоджуйтесь незабутнім солодко - молочним смаком згущеного молока виробництва ПАТ «Первомайський МКК» і будьте здорові!
 

Вершкове масло являє собою концентрат молочного жиру, а жири - це, в першу чергу, тепло, яке так необхідно нам в холодну пору року. Так, вершкове масло дуже калорійне (близько 730 ккал/100 г) і надзвичайно легко засвоюється, але ці якості продукту легко використовувати на користь нашому здоров'ю. Хочете, прокинувшись, відчувати бадьорість і приплив сил - повертайте у своє ранкове меню класичний бутерброд з маслом. Він ідеально підходить для початку дня навіть тим, хто прагне схуднути (!). Якщо не перевищувати норму - 30 г вершкового масла в день - ви забезпечите себе енергією, яка буде витрачена без залишку протягом дня.
 
Вершкове масло в першу чергу відповідає за гладку шкіру, гарне волосся і міцні нігті, а все тому, що в ньому містяться жиророзчинні вітаміни А , D, E , K, а також 20 незамінних жирних кислот.
 
Вітамін А ви не знайдете ні в одному рослинному маслі - тільки в вершковому! У 50 г - третину необхідної щоденної норми цього вітаміну, який корисний для зору і кісток, стану шкіри і волосся, роботи імунної та статевої систем. Цей продукт особливо рекомендований до вживання в період застуд , причому добову норму можна без побоювання збільшити вдвічі - до 60-70 г, а також тим, хто страждає шлунком. Завдяки вітаміну А вершкове масло як би змащує хворий орган зсередини, сприяючи швидкому одужанню.
 
Крім того, вершкове масло на нашому столі дозволяє заповнити недолік вітаміну D при дефіциті сонячного світла. Ще один аргумент на користь вживання цього продукту в зимовий час - наявність у вершковому маслі вітаміну Е. Це не тільки потужний антиоксидант, що бореться зі старінням, а й засіб проти млявості і втоми. Вітамін E перешкоджає утворенню тромбів, очищає і зміцнює судини.
 

 

Сир - харчовий продукт , одержуваний з молока з використанням згортаючих молоко ферментів і молочнокислих бактерій або шляхом плавлення різних молочних продуктів та сировини немолочного походження із застосуванням солей - плавителів.
 
Сири відрізняються високим вмістом білків (до 25 %) , молочного жиру (до 60 %) і мінеральних речовин (до 3,5 %, не рахуючи повареної солі). Білки сиру краще засвоюються організмом, ніж молочні. Екстрактивні речовини сирів сприятливо впливають на травні залози, збуджують апетит. Живильні речовини, що містяться в сирі , засвоюються організмом майже повністю (98-99 %). У сирах містяться вітаміни A , D , E , B1 , B2 , B12 , PP , C , пантотенова кислота та інші. Залежно від вмісту жиру і білка енергоцінність сиру значно коливається. Сир є ніби концентратом молока: білки, жири, мінеральні речовини містяться в ньому приблизно в тих же пропорціях, високий вміст у ньому кальцію і фосфору, які знаходяться в сирі в оптимально збалансованому співвідношенні.
 
За технологією виробництва підрозділяються на тверді, м'які, ропні і перероблені (плавлені).
 

Молоко та продукти з нього - важливе джерело кальцію, калію, фосфору, інших мінеральних речовин, а також безліч вітамінів і білка. Мінімальну добову потребу людини в кальції - близько 500 мг - можна отримати з півлітра молока. Оскільки на вміст мінеральних речовин жирність молока не впливає, для отримання кальцію можна пити і незбиране, і низькокалорійне знежирене молоко. Кальцій організм отримує також з кисломолочних продуктів. У кефірі, ряжанці і кисляку його приблизно стільки ж, скільки і в молоці. А рибофлавіну - він же вітамін В2 - в молоці міститься 0,15 мг на 100 г. Склянка молока продукту може забезпечити денну потребу дорослої людини в цьому вітаміні. Кисломолочні продукти володіють всіма корисними властивостями молока, але засвоюються в три рази швидше нього. Наприклад, стакан кефіру здорова травна система може переварити приблизно за годину після вживання, не створюючи додаткового навантаження на печінку і підшлункову залозу навіть тим, у кого є захворювання цих органів. Кисломолочні продукти містять корисні бактерії, які допомагають шлунково -кишковому тракту: покращують процеси травлення і всмоктування корисних речовин. Ці продукти корисні і малюкам, чия травна система ще недосконала. Тому їх можна рекомендувати всім, незалежно від віку, якщо , звичайно, немає індивідуальних медичних обмежень.